Eksperten: Bateman
Dato: Søndag d. 15/09-2019, 19:00
Sportsgren: Amerikansk Fodbold
Kamp: Baltimore Ravens - Arizona Cardinals
Liga: NFL
Udfald: Cardinals +13,5
Units: 5
Odds: 1.90
Chancevurdering: 57%
Spilbar ned til: 1.75
Betvalue: 108%
Bookmaker: http://bit.ly/QewC8P
Resultat: VUNDET

Baltimore Ravens tager hjemme imod Arizona Cardinals til et opgør, hvor jeg finder værdi i Cardinals +13,5 til 1,909 hos Bet365. Alternativt 1,87 Bwin. 


Hvorfor værdi?: 

+ Ravens overvurderes en smule på baggrund af deres dominerende 59-10-sejr over Dolphins i uge 1. Det var en stærk præstation af Ravens, og især QB Lamar Jackson, men det er meget svært at gøre sig klog på det opgør, da Dolphins med afstand er ligaens dårligste hold, hvor det er ganske tydeligt, at det ikke gør noget hvis de taber og derfor vil være i god position i næste års draft. 

+ Cardinals startede forfærdeligt i deres kamp mod Lions, men som kampen endte er der en hel del positive takter at bygge videre på. 

+ Et handicap på -13,5 vil typisk indikere, at Ravens er et Top 5-hold i NFL, imens Cardinals er blandt de 5 ringeste. Det kan givetvis også forsvares, men for mig er det en smule misvisende, da Cardinals stadig vurderes en smule ud fra deres niveau sidste sæson, hvor de klart var ligaens dårligste hold. Til sammenligning var opgøret mellem Eagles-Redskins i uge 1 – et Top 5-hold mod et Bund 5-hold – vurderet til Eagles -10. Det her opgør er for mig meget sammenligneligt i styrkeforhold og jeg forventer derfor, at linjen til dette opgør vil nærme sig Ravens -10 op mod kampstart. 

+ Analysesiden FiveThirtyEight har i deres ELO-rating vurderet dette opgør til Ravens -10 baseret på en Power Ranking med Ravens som nr. 8 og Cardinals som nr. 31. 

+ Med et handicap så højt som -13,5, så kan det give Cardinals mulighed for et ”back-door cover”, hvis Ravens er langt foran. Hvis Ravens eksempelvis er foran med 20 i 4. quarter, så har det ikke den store betydning, hvis de tillader et sent touchdown. Cardinals’ QB Kyler Murray er stadig uprøvet og kan sagtens bruge erfaringen sent i kampen, selvom de ikke kan nå sejren. 

+ Ravens har mistet et par nøglespillere på defensiven siden sidste år. Da Dolphins var så ringe, så blev dette ikke helt udstillet i uge 1. 


Hold øje med: 

- Cardinals’ rookie-head coach, Kliff Kingsbury, lavede en del tvivlsomme beslutninger i kampen mod Lions. Den første udekamp for en ny head coach er altid svær, og imod Ravens møder man et af de absolut bedste defensive hold i ligaen. Ravens’ trænerstab bør være et par niveauer over Cardinals’. Til gengæld har Cardinals en lille fordel af, at Kingsburys offensiv stadig er lidt ukendt i NFL. 

- Ravens har opgraderet deres offensiv markant siden sidste sæson og har nu meget bedre forudsætninger for QB Lamar Jackson. 


Overordnet set, så er -13,5 en for høj linje og afspejler i min optik en lille overreaktion på Ravens’ første kamp. Jeg forventer en lavere linje med kampstart og tager derfor en tidlig position her. 


Tippet 10/09-2019, 18:40
Opdateret 15/09-2019, 22:11