Eksperten: Steffen Dam
Dato: Torsdag d. 17/09-2020, 20:30
Sportsgren: Fodbold
Kamp: Viking - Aberdeen
Liga: Europa League kvalifikation
Udfald: 2-tal
Units: 4
Odds: 3.00
Chancevurdering: 37%
Spilbar ned til: 2.70
Betvalue: 111%
Bookmaker: https://www.unibet.dk/
Resultat: VUNDET

Overraskende pænt odds på udesejren i Stavanger. Viking har ikke haft nogen stor sæson og ligger blot nummer otte i den hjemlige liga. De kommer godt nok i god form med tre sejre på stribe, men står med seriøse problemer inden denne kamp. Efter forrige kamp solgte man profilen Adrian Pereira til PAOK, og det var til at se defensivt i den første kamp mod Kristiansund, hvor man ikke så godt ud forsvarsmæssigt og oveni kan man stå med en målmandskrise inden dette opgør.

Førstekeeper Iven Austbø udgik skadet mod Kristiansund og forventes ikke klar, og da andenkeeper Arild Østbo har været ude siden juli måned, er det nu tredjemålmand Michael Crowe, der vogter buret - og det bliver første kamp fra start siden 2016 i Braintree, hvilket er en klar svækkelse af værterne. Derfor kan man godt frygte for Vikings skæbne i en kamp, hvor de oveni må spille uden tilskuere i modsætning til den hjemlige liga, for Aberdeen har set stærke ud indtil videre.

Efter premierenederlaget til topholdet Rangers, har de vundet fire kampe i træk i den hjemlige liga og dertil kommer en storsejr på 6-0 over færøske NSI Runavik i den seneste Europa League-runde og specielt holdets defensiv har set stærk ud med blot to mål imod. Det er selvfølgelig et minus, at sidste sæsons topscorer Sam Cosgrove er ude med en skade, men det har været hele sæsonen og Aberdeen har klaret sig ganske godt uden ham på banen.

Det er første gang siden 2009, at Viking deltager i en europæisk turnering så der er heller ikke den store europæiske rutine at byde ind med modsat Aberdeen, som har været fast deltager i Europa League siden 2015, og derfor er det svært at se, hvorfor Viking skal have et nogenlunde klart favoritstempel i denne kamp. Da kun Unibet har odds til et PRO-spil, bliver dette et gratis spil.

Tippet 16/09-2020, 13:29
Opdateret 17/09-2020, 22:19